Werkschoenen voor de Zomer

Werkschoenen voor de Zomer

In de zomer zijn werkschoenen een heel ander verhaal dan in de winter. Het weer is dan immers anders en de werkzaamheden soms ook. Ook komt het probleem van zweetvoeten in de zomer vaker voor dan in de winter, eenvoudigweg omdat het dan warmer is. Dus wat zijn nou de beste werkschoenen voor de zomer?

De Safety-SandaalWerkschoenen voor de Zomer 1

Hoewel het misschien raar klinkt, is er een soort sandaal ook een werkschoen is! Dit type werkschoen voor de zomer is doorgaans een S1P werkschoen, dat houdt in dat deze dezelfde bescherming biedt als een S3 veiligheidsschoen, maar niet waterdicht is. Dit laatste is nogal logisch, want het is een sandaal. Dit soort safety-sandalen zijn bijzonder goed geventileerd, vanwege de openingen aan de zijkant, en bieden toch de bescherming van een werkschoen.

Een nadeel van de Safety-Sandaal, kan juist ook zitten in de openingen: In sommige sectoren is een S3 veiligheidsschoen verplicht, en dat zal een veiligheidssandaal nooit zijn. Ook kunnen de openingen een risico opleveren als je met vloeistoffen werkt: de Safety Sandaal biedt geen bescherming tegen indringing van vloeistoffen, dus als je een liter onverdund zwavelzuur op je voeten laat vallen, heb je niet veel aan een S1P Safety Sandaal. (Dan zou een S5 veiligheidslaars beter zijn, maar dat is een onderwerp voor een andere keer).

Dike Advance agility grijs 2 laag S1P Werkschoenen HandelshuisDe Safety Sneaker

De Safety Sneaker is een veelzijdige werkschoen, die wel (onder andere) in S3 varianten verkrijgbaar is. Deze lichte veiligheidsschoen zijn perfect als werkschoen voor de zomer, omdat deze vaak veel beter ademen dan de klassieke, zware werkschoenen. De safety sneaker heeft onder andere vaak een driedimensionale, ademende voering. De verschillende fabrikanten gebruiken allemaal hun eigen variant op deze voering, maar alle versies zorgen voor een effectieve afvoer van hitte en zweet. Zo blijven je voeten veel koeler en comfortabeler, ook in de zomer!

Met SRC antislipzolen, lichtgewicht veiligheidsneuzen en kevlar of kunststof antiperforatiezolen, doen safety sneakers eigenlijk niet meer onder voor de klassieke werkschoenen met stalen neus en dito zool. De safety sneaker is verkrijgbaar van verschillende merken, in allerlei ontwerpen en evenzoveel materialen. Ook is er een groeiend assortiment safety sneakers voor dames. Safety sneakers hebben niet de gaten van een sandaal, maar er zijn wel verschillende soorten S1P safety sneaker verkrijgbaar met textiel of mesh inzetstukken aan de zijkant, voor optimale ventilatie. Zelfs de S3 safety sneakers, hoewel deze volledig zijn afgesloten, bieden een goede oplossing als werkschoen voor de zomer.

De WerksokProact Werksokken Bedrijfskleding HH

Welke werkschoenen voor de zomer moet je nou hebben als je echt een volledig afgesloten S3 werkschoen aan moet? Of zelfs een chemisch resistente werklaars? Als je de schoen niet kan kiezen op basis van het seizoen, is er nog een andere optie: de sok. In het werksokken assortiment van Werkschoenen Handelshuis vind je verschillende soorten werksok die actief vocht en zweet afvoeren, en de voet comfortabel koel houden. Zo behoudt je voet een comfortabele werktemperatuur en blijven je voeten en schoenen ook lekker droog, zelfs als je een afgesloten S3 werkschoen of een laars draagt!

Een veelgebruikte technologie in deze werksokken is  Coolmax®. Coolmax is een textielsoort die in de jaren ’80 werd ontwikkeld voor atleten, maar die sindsdien verder is ontwikkeld en nu dus ook in de professionele werksok gebruikt wordt. Coolmax gebruikt een techniek die gebaseerd is op de lont van een lantaarn: de lont onttrekt lampolie aan de lantaarn, transporteert dat omhoog naar de vlam, en de vlam verbrandt de lampolie. Hoewel coolmax de vlam buiten beschouwing laat, is het transportprincipe hetzelfde: Coolmax brengt het vocht wel van je voeten, weg van je huid, en laat dit dan op een zeer effectieve manier verdampen. Ook zorgt Coolmax ervoor dat er koele lucht binnen komt, zodat je voeten gekoeld en gedroogd worden. Zo houdt de juiste werksok je voeten dus prima droog en comfortabel tijdens de zomer!

Werkschoenen voor de zomer

Dus, welke werkschoenen voor de zomer moet je nou hebben dan?  Met de bovenstaande voorbeelden zit je in principe altijd goed. Heb je toch nog vragen over welke werkschoen voor de zomer voor jou het best geschikt zou zijn? Neem dan even contact op voor gratis en vrijblijvend advies!